Дуда відповів, чи може Путін все-таки виграти війну в Україні, - Le Figaro

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що найближчими тижнями Україна терміново має отримати військову техніку, аби російський диктатор Володимир Путін не переміг у війні. Про це він сказав в інтерв'ю Le Figaro, йдеться на офіційній сторінці глави Польщі, передають Патріоти України.

«Так, можуть, якщо Україна не отримає допомогу дуже терміново. У них немає сучасної військової інфраструктури, але є люди! Якщо в найближчі тижні ми не відправимо в Україну військову техніку, Путін може перемогти. Він може перемогти, і ми не знаємо, де він зупиниться», — сказав Дуда.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що передача Україні винищувачів F-16 може стати «серйозним викликом». Польща має менш як 50 таких літаків.

30 січня президент Джо Байден заявив журналістам, що США не надаватимуть Україні винищувачі F-16.

Пізніше Білий дім виступив на захист позиції президента США не відправляти в Україну винищувачі F-16. Чиновники вказали на допомогу, яку Штати вже надсилають або анонсували, у тому числі танки Abrams.

Міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що кожна зброя, яка постачається Україні, проходила через етап відмови.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявляв, що підтримує передачу F-16 Києву, якщо партнери з НАТО колективно підуть на цей крок.

Глава МЗС Дмитро Кулеба повідомляв, що деякі європейські партнери України вже «взяли в роботу» питання винищувачів.

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...