Дуда запропонував НАТО надати Україні гарантії безпеки перед самітом влітку

Президент Польщі Анджей Дуда пропонує розробити угоду щодо надання Україні гарантій безпеки з боку НАТО і зробити це до саміту Альянсу влітку 2023 року. Про це повідомляє dorzeczy.pl.

Дуда наголосив, що українська армія має отримати достатньо техніки від партнерів, аби змогти зупинити російський наступ та повернути окуповані території. Польський лідер наголосив, що це "найважливіше завдання сьогодні".

"Ми б хотіли перед самітом у Вільнюсі разом із нашими партнерами виробити домовленість із нашими союзниками у вигляді надання Україні конкретних гарантій безпеки з боку НАТО", – сказав Дуда. Він назвав це кроком далі у процесі зміцнення безпеки України з погляду її майбутнього вступу до Альянсу.

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...