"Думаю, його це розчарувало": Зеленський розповів, чому не зустрівся із президентом Бразилії на полях G7

Президент України Володимир Зеленський не зміг зустрітися зі своїм бразильським колегою Луїсом Інасіу Лулу да Сілвою на полях саміту G7 у Японії. Глава держави звинуватив в усьому робочі графіки, зазначають Патріоти України.

Під час брифінгу у Японії президент зауважив, що зустрівся майже з усіма лідерами. "Але у всіх є свої якісь графіки. Я думаю, через це ми не змогли зустрітися з бразильським президентом", - сказав він.

На запитання журналістки про те, чи він розчарований тим, що зустріч не відбулася, Зеленський сказав: "Я думаю, це його розчарувало", маючи на увазі лідера Бразилії.

Позиція бразильского президента

Раніше президент Бразилії виступив із пропозицією зібрати групу нейтральних країн для встановлення миру.

Однак, у цій заяві Лула да Сілва також зауважив, що у війні винна як Україна, так і Росія. За його словами, рішення про початок війни нібито було ухвалене обома державами. Він розкритикував постачання зброї до України.

Згодом в українському МЗС запросили президента Бразилії відвідати Україну, щоб ближче познайомитися з російською агресією. У відповідь на цю заяву лідер Бразилії вирішив відправити до України свого спецрадника Селсо Аморіма. Аморіма відвідав Україну 11 травня.

Джерело: УНІАН

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...

Зібрались на Олімпіаду-2024: Франція відмовилась акредитувати російських "волонтерів"

вівторок, 30 квітень 2024, 22:32

Французька влада відхилила акредитаційні заявки на Олімпіаду-2024 від росіян, які хотіли поїхати на Ігри як волонтери. Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС, передають Патріоти України. "Я отримала від оргкомітету офіційний лист, в ...