"Думають, що вони не на війні": Ходорковський назвав головну помилку Заходу щодо Путіна

Захід боїться кремлівського диктатора Володимира Путіна і, зокрема, ескалації, до якої, на їхню думку, можуть призвести поставки озброєння в Україну. Про це заявив російський опозиціонер Михайло Ходорковський в інтерв'ю виданню Bild, передають Патріоти України.

За його словами, така позиція деяких західних політиків дурна. РФ вже і так вважає, що перебуває в стані війни із Заходом. "Я думаю, що західні політики найбільше бояться Путіна. Вони думають, що вони не на війні. Через це вони також вважають, що постачання певної зброї може призвести до ескалації або перетворити їх на партію війни. Це велика дурість. З точки зору Путіна, західні політики і країни вже перебувають у стані війни з Росією", – сказав Ходорковський.

Також він зазначив, що попри різні "виправдання" війни, які пропагандисти розповідають росіянам, головна мета Путіна полягає в пограбуванні України. На думку Ходорковського, масштаби насильства і гноблення з боку російських окупантів, це не військова агресія, а особиста – проти жінок, дітей.

"Частини населення кажуть, що треба відновити Радянський Союз. Іншій частині населення кажуть: є фашисти і нацисти. Насправді це просто пограбування. Для російського вищого ешелону це можливість вкрасти гроші з українського державного бюджету. На середньому рівні вони просто хочуть захопити землю і урожай, а на нижньому рівні вони просто хочуть вкрасти iPad і нижню білизну", – підкреслив Ходорковський.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...