"Думали, що вже восени ми будемо в Криму": Українські військові назвали головні труднощі контрнаступу

Українські військовослужбовці розповіли, що контрнаступальна операція проходитиме тривалий час. Захисникам країни доведеться зіткнутися на полі бою з величезною кількістю російської артилерії та особового складу, передають Патріоти України.

Також на тимчасово окупованих територіях бійці ЗСУ долають великі мінні поля. Про це військові розповіли у статті для The New York Times.

За словами командира одного з батальйонів, який бере участь у контрнаступі, багато хто очікував, що вже восени українські захисники зайдуть до Криму. Але насправді кожен метр відвойованої території вартує бійцям величезних зусиль та часу.

"Ми маємо зробити це швидко. Багато хто думав, що це буде дуже швидко і восени ми будемо в Криму. Але кожен метр лінії дерев дуже складний. Це не спринт. Це марафон", – сказав командир батальйону Олександр.

Поки українські військовослужбовці проходили навчання та чекали на постачання техніки й озброєння від партнерів, російська окупаційна армія місяцями будувала ешелоновану оборону. Війська РФ встановили великі мінні поля, які доводиться долати українським військовим.

Також бійці ЗСУ зазначають, що російські окупанти мали перевагу у вигляді більшої кількості артилерійської зброї та чисельності військ.

"Наші командири дуже виважено підходять до справи. Не можна недооцінювати ворога. Ворог сильний і хитрий. Тож цей контрнаступ вимагає постійної підготовки", – сказав заступник командира бригади, підполковник, який використовує позивний "Консул".

Військові зазначили, що спочатку було помилкою думати, що контрнаступ буде швидким та легким. При цьому бійці ЗСУ додали, що коли командування знайде слабке місце, через яке захисники зможуть прорватися, вони це зроблять.

"Потроху ми знайдемо місце, де шов розійдеться. Вода прорізає камінь, і ми робитимемо те саме, крок за кроком. Спочатку це невеликий струмок, а потім він перетворюється на річку", – зазначив український військовий.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...