Думки та дії Володимира Олександровича захмарні навіть для його прем'єра: Шмигаль не зміг прокоментувати заяву Зеленського щодо вимог до НАТО

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не зміг прокоментувати заяву президента Володимира Зеленського про те, що в 2022 році Україна хоче отримати від західних партнерів чітку відповідь щодо членства в НАТО. Також глава уряду не відповів, на якому саме етапі зараз ведуться переговори щодо вступу до Північноатлантичного альянсу, зазначають Патріоти України.

За словами Шмигаля, участь у НАТО – є конституційною метою України і для її досягнення є політична воля. Про це він заявив під час брифінгу, що транслювався на телеканалі "Рада".

"Рух України в євроатлантичному напрямку прописаний у Конституції. Участь у НАТО –наша конституційна мета. Безумовно, сьогодні президент як гарант Конституції створює відповідний міжнародний настрій, чинить тиск для того, щоб Україна справді отримала реальні перспективи участі в НАТО, бо з нашого боку добра воля, політична воля, воля українського суспільства існує", – сказав прем'єр.

Також він додав, що партнери України мають дати відповідь, наскільки реалістичною є участь нашої країни в Альянсі. Крім того, Шмигаль сподівається, що ця відповідь буде отримана вже в 2022 році.

"Питання до наших партнерів, наскільки реалістичною є пропозиція участі України в НАТО, наскільки реалістичним є здійснення нашого бажання. Я думаю, це має статися наступного року, щонайменше має бути чіткий дедлайн, чітка дорожня карта, як Україна рухатиметься в НАТО. Це головне питання, на яке всі хочуть отримати відповідь", – наголосив глава уряду.

Найманці з Непалу вже масово тікають з армії РФ - ГУР Міноборони

середа, 1 травень 2024, 13:17

Найманці з Непалу тікають із російської окупаційної армії. Серед причин масового дезертирства – величезні втрати у "м'ясних штурмах" і жорстоке ставлення командирів. Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України, передаю...

Сама запропонувала допомогу: Харків'янка готувала інформацію для програм Скабєєвої та Соловйова

середа, 1 травень 2024, 12:43

Співробітники Служби безпеки України затримали у Харкові жінку, яка допомагала російським ЗМІ виправдовувати збройну агресію Росії проти України. За даними слідства, жінка через соцмережу "ВКонтакте" звернулася до російського воєнного кореспондента та ...