Дурень думкой багатіє: Путін у новій морській доктрині РФ замахнувся на панування у Світовому океані

Російський диктатор Володимир Путін у день ВМФ РФ 31 липня підписав нову морську доктрину РФ. У документі декларуються посягання РФ на Чорне море та Арктику і навіть на панування у Світовому океані, інформують Патріоти України.

Як повідомляють російські держЗМІ, однією з головних погроз у документі зазначено «курс США на домінування у Світовому океані та зростання активності НАТО». «Визначальним чинником у відносинах РФ з НАТО є неприйнятність просування інфраструктури Альянсу до кордонів країни», — йдеться у новій доктрині РФ.

Також у документі заявлено про «кордони та зони національних інтересів» РФ, перш за все в Арктиці, Чорному, Охотському та Беринговому морях, балтійській та курильській протоках. «Їх захист будемо забезпечувати твердо і всіма засобами», — заявив Путін під час виступу на військовому морському параді в Санкт-Петербурзі.

Серед іншого, нова доктрина передбачає активізацію морської діяльності РФ на архіпелагах Шпіцберген, Земля Франца Йосипа, Нова Земля та острові Врангеля. Крім того, передбачається «посилення угруповань сил Чорноморського флоту та розвиток їхньої інфраструктури в [окупованому РФ українському] Криму, збільшення частки суден, що плавають під прапором Росії, і будівництво нових портових комплексів у Балтійському морі».

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...