Дурять жебраків казками, що ті повернуться додому мільйонерами: Росія почала вербувати на війну індонезійців, - ЗМІ

РФ вербує на війну індонезійців

Росія почала вербувати на війну з Україною найманців з Індонезії. Про це пише опозиційне російське видання The Moscow Times із посиланням на повідомлення батальйону АрБат, що входить до структури Міноборони Росії, зазначають Патріоти України.

"Вже є низка місцевих жителів, які готові вирушити до Донецької Народної Республіки, пройти навчання у наших інструкторів та зі зброєю в руках воювати", - йдеться у Telegram-каналі підрозділу. Пост супроводжується відео з індонезійцями, які вигукують хвалебне гасло на адресу батальйону.

Зазначається, що АрБат - це загін спеціального призначення, створений у вересні 2022 року, що є виїзною групою штурмовиків. Ним командує колишній "вагнерівець" Айк Гаспарян із позивним "Абрек". З 1 липня 2023 р. батальйон офіційно увійшов до структури Міноборони Росії. Наразі бойовики Арбата воюють у Курській області.

Засновником підрозділу є Армен Саркісян. За даними Головного управління розвідки Міноборони України, це кримінальний авторитет з Донецької області на прізвисько "Горлівський". Його пов'язували з сім'єю експрезидента-втікача Віктора Януковича, що втік, і називали організатором "тітушок", які виступали проти Майдану. З 2014 р. Саркісян перебуває у міжнародному розшуку за запитом України.

Раніше повідомлялося, що росіяни залучають до боїв на Харківщині громадян Єгипту.

ЗСУ намагаються прорвати кордон у Бєлгородській області РФ, в бій кинуто сотні людей, - росЗМІ

вівторок, 27 серпень 2024, 12:10

Українські війська нібито намагаються прорвати кордон у районі села Нехотєєвка у Бєлгородській області РФ. Там триває бій між російськими прикордонниками та українськими військовими. Про це пишуть росЗМІ, передають Патріоти України. . За даними росі...

Підвищують ставки: Росія обмінює Курську область на можливість захопити Покровськ, - Forbes

вівторок, 27 серпень 2024, 11:28

Якщо військове командування України сподівалось, що вторгнення в Курську область послабить тиск на ЗСУ на східному фронті, то рішення РФ, ймовірно, його розчарувало. Як пише Forbes, загарбники залишили війська на східному фронті, кинувши на Курщину мол...