"Душа перебуває в пеклі, а тілом вони поки що живі": Російський письменник назвав Путіна і Прилепіна мерцями

Російський письменник, поет і журналіст Дмитро Биков назвав Росію країною "духовно мертвих людей, чия душа перебуває в пеклі, а тілом вони поки що живі". Найяскравіші представники "мертвих" росіян, на думку літератора, – це президент РФ Володимир Путін та його поплічник, філолог та колишній депутат Держдуми Захар Прилепін. Ба більше, Биков переконаний, що "мертвий" не тільки кремлівський вождь, а й увесь його режим. Він живиться людською кров'ю, проте воскреснути йому це не допомагає. Своїми роздумами письменник поділився в інтерв'ю для програми "Вдох-выдох" на Youtube-каналі Ходорковский LIVE, передають Патріоти України.

"У Росії дуже багато людей, чия душа перебуває в пеклі, а тілом вони поки що живі. Росія – країна людей духовно мертвих. Це ті, про кого Данте писав: у пеклі він іноді зустрічав людей, які були ще живі, він питав у Вергілія , як так, а той йому відповідав: "Тіло там ходить, а душа вже тут"... Ну от Володимир Путін, наприклад. Дуже багато українців кажуть, що стільки народу бажають йому смерті. Справа в тому, що режим Путіна вже мертвий. Я думаю, що його принципове перебування серед живих, воно нічого в даному випадку не змінює. Цей режим може вбити ще величезну кількість людей, але живим це його не зробить, це не наповнить його свіжою кров'ю. Єдине, що можна порадити живим, – це тікати від цих вампірів якнайдалі, тому що підтримувати своє функціонування представники режиму можуть лише потоками-потоками свіжої крові", – прокоментував опозиціонер.

Що ж до Захара Прилепіна, то з ним Биков був знайомий особисто і навіть вважав його обдарованим письменником. Тепер колега займається не літературою, а доносами на "інакомислячих" співгромадян.

"Духовно мертвих людей дуже багато в сучасній Росії. Захар Прилепін – найочевидніший для мене приклад. Ця людина мертва. Я знав її живою, він був обдарованим письменником, намагався сподобатися лібералам, коли від них щось залежало в літературному житті. Зараз він доносить на всіх... Я думаю, що на мене він давно рукою махнув, а зараз це коло донесення постійно розширюється. Він, безумовно, мертвий. Я намагаюся про нього не говорити, бо про покійників... Ось таких духовно мертвих людей, чия душа в пеклі, у сучасній Росії дуже багато, – висловився журналіст.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...