"Душити Путіна поступово": Експерт пояснив, чому не можна швидко закінчити війну перемогою України

Країни Заходу бояться, що російський диктатор Володимир Путін зважиться на застосування ядерної зброї, а тому "душитимуть" його поступово, покроково, "душитимуть так, щоби в якийсь момент його прибрали свої ж". Таку думку озвучив соціолог і публіцист Ігор Ейдман під час чату на "Главреді", передають Патріоти України.

"Я б не став однозначно і самовпевнено заявляти, чи задіє Путін атомну бомбу, чи ні. Він неадекватний, і це цілком очевидно. Це помітно навіть по його зовнішності. Нещодавно читав статтю американського психіатра, який ставить діагноз Путіну дистанційно: його неосудність видно за багатьма ознаками", - сказав експерт.

Ейдман також прокоментував поставки зброї Україні із західних країн. Наприклад, за його словами, можливості Німеччини для військової допомоги Україні обмежені. Німці задіють свої можливості, як можуть, і поступово передають зброю й техніку.

"Існує ілюзія, що Німеччині нічого не варто передати Україні сотню сучасних танків, оскільки вона – велика країна. Насправді ситуація набагато гірша: німецька армія в останні десятиліття була Попелюшкою в німецькому суспільстві і бюджеті. Армія Німеччини в жалюгідному стані, і в неї потрібно терміново вливати великі гроші (...) іншими словами, це не означає, що у німців вся потрібне Україні зброя є в засіках, але вони її ховають. Зараз підписано контракт на поставку 100 сучасних артилерійських систем Україні, але німці ще повинні їх зробити, цих систем немає в наявності. Це, звичайно, займе якийсь час", - пояснив він.

Що стосується США, то там ситуація трохи інша, але американці теж не можуть просто відкрити запаси і почати їх роздавати.

"Єдине, що вони бояться робити – поставляти Україні далекобійні ракети, побоюючись, що вона знищить Кримський міст, а Путін стане кидатися в європейців або американців атомними бомбами. Тож, тут все невипадково, і стратегія є – плід повинен дозріти і впасти. Маю на увазі путінську Росію. Дозріти і впасти в напівгнилому стані, щоб потім догнивати на землі", - резюмував Ейдман.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...