"Дуже актуальне питання": Патріарх Кирило закликав росіян готуватися до смерті

Очільник РПЦ зазначив, що до людини ближче не космічний кінець Всесвіту, а її власний кінець світу.

Патріарх Московський і всія Русі Кирило заявив, що людям варто замислюватися не тільки про вселенський кінець світу, в який вірять християни, а й про власний – смерть. Про це повідомили на сайті РПЦ, передають Патріоти України.

Кирило додав, що питання про свою смерть для християнина дуже актуальне. Патріарх пояснив значення уривка з Євангелія від Матвія: "І потемніють сонце і місяць, і зорі попадають з неба, і тоді з'явиться син людський, прийдешній на хмарі у славі своїй".

"Звичайно, ці слова про кінець світу, який буде пов'язаний із неймовірним космічним катаклізмом. Дійсно, що повинно статися, щоб сонце погасло, щоб місяць більше не відображав сонячне світло, щоб зірки зникли?" – сказав Кирило.

Потім він додав, що до людини ближче не той космічний кінець Всесвіту, а її власний кінець світу. "Мені часто доводилося говорити на цю тему, і в міру того, як я переконувався, що кінець світу – одна з найважливіших, можливо, тем, які хвилюють людей, прийшла мені ось така думка. Звичайно, не може бути розумною людина, якщо вона не замислюється про кінець, про загальний кінець. Але ж куди ближче до нас не той космічний кінець Всесвіту, а наш власний кінець світу", – сказав патріарх.

Крім того, предстоятель РПЦ порадив у своєму житті більше "звертатися до високого, піднесеного, святого, того, що від Бога виходить".

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...