Дуже близький до "Кварталу", або Що відомо про нового голову Тернопільської ОДА (фото)


У п’ятницю, 1 листопада, президент України Володимир Зеленський представив новопризначеного голову Тернопільської обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля, передають Патріоти України.

З інженерів у мільйонери

Ігорю Сопелю 45 років, він родом з Тернопільської області. Закінчив школу в рідному місті Хоростків. Вищу освіту здобув у Тернопільському державному технічному університеті (кваліфікація — інженер-механік).

З 1991-го 13 років пропрацював на Хоростківському цукровому заводі, у тому числі слюсарем та інженером.

У 2003 році, як зазначив Сопель у своїй офіційній біографії, він «розпочав підприємницьку діяльність».

За даними сайту YouControl, основний бізнес Сопеля — роздрібна торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.

Крім того, з 2010 року майбутній чиновник очолював у Хоросткові регіональне відділення компанії Агробізнес — великого виробника хлібобулочної продукції.

У своїй останній декларації, оформленій у зв’язку із поданням його кандидатури на посаду голови ОДА, Сопель вказав річний дохід від підприємницької діяльність у розмірі 965 тис. грн. Крім цього, він заробив 44 тис. 676 грн за основним місцем роботи, у компанії Агробізнес — тобто загалом близько 1 млн грн.

У 2010−2015 роках Сопель був депутатом Хоростківської міськради (від партії Громадянська позиція). Пізніше також балотувався до міськради від Народного фронту.

З 2017 року очолює федерацію футболу в рідному Хоросткові.

Кандидат від Слуги народу і шанувальник Кварталу 95

На парламентських виборах 2019 року Сопель балотувався в народні депутати від партії Слуга народу.

Підприємець висував свою кандидатуру в мажоритарному окрузі № 166 (Теребовлянський, Бучацький, Монастирський, Гусятинський райони Тернопільської області). Однак у Раду Сопель не пройшов: він посів друге місце, поступившись колишньому нардепу від БПП, самовисуванцю Миколі Люшняку.

Тернопільське онлайн-видання 20 хвилин звертає увагу на те, що сім'я Сопеля, очевидно, давно і досить близько знайома з акторами Студії Квартал 95.

Ще до того, як Володимир Зеленський став президентом, Ігор Сопель і його дружина Ольга викладали у соцмережах Facebook та Instagram чимало фотографій з «кварталівцями» — самим Зеленським, а також Юрієм Корявченковим (зараз депутат від Слуги народу), Євгеном Кошовим, Степаном Казаніним тощо.

Одну з архівних фотографій Ольга Сопель перепубліковала і пізніше, вітаючи Зеленського з перемогою на виборах.

Що в декларації

Крім солідного доходу в 1 млн грн, Сопель вказав у декларації, що він має є 350 тис. грн, $7 тис. та 6,5 тис. євро готівкою.

Новий глава ОДА володіє автомоібілем Toyota Camry 2014 року випуску, магазином і кіоском в Хоросткові, квартирою площею 68 кв.м. у цьому ж місті. Родина також задекларувала будинок площею 120 кв.м. в Тернопільській області, оформлений на третю особу.

Сім'я

Ігор Сопель — батько двох дітей. Його дружина Ольга входить до складу Хоростківської об'єднаної територіальної громади та також працює в компанії Агробізнес.

Джерело: 24 канал

Один із пілотів збитого російського Ту-22МЗ загинув, пошуки ще одного тривають, - губернатор Ставропольського краю

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:44

Один із льотчиків збитого російського літака Ту-22МЗ загинув. Про це повідомив губернатор Ставропольського краю країни-агресора РФ Володимир Владимиров у Telegram, передають Патріоти України. "Отримано уточнені дані щодо інциденту з російським військов...

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...