Дуже бояться "бавовни": Росія змінює маршрути постачання з Сирії через постійні атаки морських дронів у Чорному морі

Російська Федерація змушена змінювати маршрути доставки озброєння з та до Сирії через постійні атаки українських надводних дронів у Чорному морі, передають Патріоти України.

Про це свідчать дані щодо маршрутів російських вантажних кораблів "Оборонлогістики": "Sparta IV" та "Ursa Major", які Міноборони РФ використовує для цього.

Зокрема російські кораблі замість короткого маршруту в 2,5 тисячі кілометрів з бази ВМФ РФ у сирійському порту Тартус через Босфор та Чорне море до Новоросійська прямують через все Середземне море. Вони обходять навколо Європи по Атлантиці до Балтійського моря, а довжина маршруту тепер становить близько 9 тисяч кілометрів.

Окрім цього разом з вказаними суднами курсує танкер "Yaz". А як як мінімум у Середземному морі їх супроводжував фрегат ЧФ РФ проекту 11356Р "Адмірал Григорович".

Варто зауважити, що такі зміни маршрутів відбулись нещодавно, адже ще у липі 2023 року російські кораблі вантажились озброєнням у Новоросійську та плили до Сирії.

Наразі дані свідчать про те, що "Sparta IV" та "Ursa Major" знаходяться у Північному морі, пройшовши Ла-Манш. Портами їх прибуття ймовірно є Балтійськ у Калінінградській області РФ та Санкт-Петербург відповідно.

ЗСУ нищать російські кораблі

Нагадаємо, 5 березня підрозділ Головного управління розвідки Міноборони України атакував російський корабель "Сєрґєй Котов" за допомогою надводних дронів.

Кращі за Starlink: Вироблені в Україні супутникові системи везуть в РФ для окупантів. У окупантів на фронті вже 22 000 екземплярів Gilat SkyEdge — ЗМІ (відео)

четвер, 9 травень 2024, 4:15

Лише за минулий рік у Росію поставили цього обладнання на приблизно 5 мільйонів доларів. Системи Gilat SkyEdge завозять у Росію через інші країни, але у митних документах вказане їх українське походження. . Завод американської компанії Jabil Circuit в...

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...