Дуже боїться? Росія перекинула на Курильські острови дивізіон ракетних комплексів

Росія розмістила дивізіон берегових ракетних комплексів "Бастіон" на Курильських островах для "зміцнення оборони РФ". Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, передають Патріоти України.

Дивізіон берегових ракетних комплексів РФ був перекинутий на Парамушир – один із Курильських островів у північній частині Тихого океану, анексованого у Японії. За словами Шойгу, цей крок є частиною ширшого зміцнення російської оборони у її великих далекосхідних регіонах.

"Для стримування Росії та Китаю США значно нарощують свою військову присутність в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, зміцнюють політичні та військові зв'язки зі своїми союзниками, продовжуючи створювати нову американську архітектуру безпеки у цьому регіоні", - заявив Шойгу.

Японія, близький союзник США, претендує на чотири південні Курильські острови, які були захоплені радянськими військами наприкінці Другої світової війни. Японія не претендує на Парамушир, один із північних Курильських островів.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...