Дуже боїться, що Україна зіб'є його літак: Путін два роки відкладає візит до Туреччини і висуває нові вимоги

Російський диктатор Володимир Путін уже два роки відкладає візит до Туреччини через відсутність гарантій своєї безпеки. Він побоюється, що Україна може збити його літак, коли він перебуватиме на шляху до цієї країни, передають Патріоти України.

Про це пише Middle East Eye, посилаючись на джерела. Там нагадали, що Путін вже кілька разів відкладав офіційні візити до Туреччини. Тоді у Кремлі називали різні причини такого рішення, однак насправді на заваді стоять умови диктатора щодо візиту до Анкари.

Він хотів би летіти до Туреччини в супроводі російських винищувачів, судячи з усього, через стурбованість здатністю України збивати літаки на маршруті польоту.

"Вимога Москви прилетіти з російськими винищувачами, а також, можливо, посадити їх на території Туреччини, є складним питанням, оскільки системи протиповітряної оборони НАТО в країні можуть сприймати такі літаки як ворожі цілі", – сказано в статті.

Одне із джерел видання зазначає, що Туреччина навряд чи відключить системи НАТО, щоб задовольнити запит Росії.

Під час останніх обговорень візиту російські та турецькі офіційні особи говорили про можливість прибуття Путіна в перший тиждень жовтня. Однак конкретний запит на винищувачі робить планування та організацію візиту дуже малоймовірними. Востаннє Путін відвідував Анкару в 2014 році.

Варто зазначити, що вимоги РФ не обмежуються лише винищувачами. Російські чиновники також скаржаться, що три найбільші готелі Анкари – Hilton, Sheraton і JW Marriott – належать США. Москва вважає американські готельні мережі небезпечними для російського диктатора.

Це підвищує ймовірність того, що Анкара може надати урядовий гостьовий будинок для розміщення Путіна – цей варіант є незвичним, останнім часом цей протокол не використовувався.

Крім того, оскільки Туреччина є членом НАТО, російські офіційні особи особливо стурбовані можливими замахами на життя Путіна чи його оточення, кажуть джерела.

Готує "м'ясо": Кремль вдвічі збільшує плани з мілітаризації дітей, які в окупації, - ЦНС

четвер, 12 вересень 2024, 9:59

Вже до кінця цього навчального року ворог хоче подвоїти плани з мілітаризації дітей, які в окупації. Мова йде про збільшення кількості учнів у школах з військовою підготовкою, передають Патріоти України з посиланням на Центр національного спротиву (ЦН...

Вдарили вночі: Росіяни атакували Конотоп "Шахедами" - 14 поранених, багато руйнувань

четвер, 12 вересень 2024, 9:55

Внаслідок російського удару по об'єктах енергетики та цивільної інфраструктури Конотопа 14 людей зазнали поранень, заявили військова адміністрація Сумської області, прокуратура Сумщини та Нацполіція у Telegram, передають Патріоти України. "Росіяни зас...