"Дуже дратує росіян": Експерт пояснив, чому війська РФ кинули всі сили на захоплення Сєвєродонецька

Насправді місто Сєвєродонецьк на Луганщині, яке місяцями безуспішно намагаються захопити війська РФ, не має зараз жодного стратегічного значення. Незважаючи на це, окупанти вже кілька разів намагалися форсувати річку Сіверський Донець і зазнали під час цих спроб великих втрат в особовому складі та техніці. Про це політолог та боєць ЗСУ Кирило Сазонов сказав в ефірі телеканалу "Еспресо". Він пояснив, чому росіяни кинули всі сили на те, щоби взяти Сєвєродонецьк під свій контроль, передають Патріоти України.

"Місто Сєвєродонецьк дуже дратує росіян, хоча в даний час жодного стратегічного значення не має. Це місто дратує росіян тим, що знаходиться на іншому боці річки Сіверський Донець. Проблема для росіян полягає в тому, що вони не можуть форсувати річку Сіверський Донець у цьому районі", – сказав Сазонов.

Він додав, що на Луганщині війська РФ упираються у Лисичанськ. Їхні спроби перейти через Сіверський Донець призводять лише до великих втрат, а Сєвєродонецьк знаходиться на тій території, яку здебільшого утримує ворог.

Проте, за словами Сазонова, зараз головна мета окупантів – вийти до Бахмута на Донеччині. Там вони хочуть оточити українські війська та заявити про вихід на адміністративні кордони Луганської області.

Експерт також розповів, що зараз як такої лінії фронту в цьому регіоні немає. Здебільшого там працюють мобільні групи. Теоретично, зазначив Кирило Сазонов, невеликими силами можна захопити велику територію, але втримати її не вдасться. "Зараз головне завдання – захист власних сил. Тобто не втрачати людей і техніку. Тому Україна веде досить динамічну маневрену війну. Ворог у цьому нам поступається. Ми діємо за стандартами НАТО, а наші командири мають бойовий досвід ще з 2014 року. Росіяни ж діють ще за стандартами книг Жукова", – пояснив він.

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...