Дуже хоче дружити з Путіним: Макрон відмовився визнати Росію спонсором тероризму

Президент Франції Емманюель Макрон відмовився назвати Росію державою-спонсором тероризму, до чого закликає президент України Володимир Зеленський. За словами французького лідера, для застосування санкцій проти Москви не потрібна будь-яка категоризація. Про це повідомляє The Telegraph, передають Патріоти України.

"Нам не потрібна якась категоризація для введення в дію санкцій проти Москви через вторгнення в Україну", — заявив французький лідер на саміті G7.

Такі слова президента Франції пролунали після того, як президент Володимир Зеленський заявив, що Росію потрібно назвати "державою-спонсором тероризму" після ракетного удару по переповненому торговому центру в Кременчуці, де загинуло понад 20 осіб і постраждали близько 60 осіб.

Макрон охарактеризував цей удар російських військ по торговому центру як "воєнний злочин", пообіцявши продовжити підтримку України стільки, скільки потрібно.

Мета Москви — змусити Київ капітулювати

Разом з тим Макрон вважає, що Росії не можна дозволити виграти війну в Україні, і що західні країни повинні надавати Києву підтримку настільки довго, наскільки це буде потрібно.

Виступаючи під завісу саміту Великої сімки, Макрон на пресконференції зазначив, що єдина мета Москви — змусити Україну капітулювати. За його словами, він дуже сподівається, що війна закінчиться до кінця року і Росія не зможе в ній перемогти.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...