Дуже хитра східна гра: Чого насправді хоче Ердоган, який постійно зустрічається із Путіним (відео)

Туреччина офіційно та незмінно підтримує територіальну цілісність України не лише у межах до 24 лютого, а й з 1991 року, а також надає безперечну підтримку Збройним Силам нашої країни та українським біженцям. Однак Стамбул має особисті геополітичні інтереси, а тому продовжує маневрувати та вести "свою гру" на політичній арені в умовах розв'язаної Росією війни. Такої думки дотримується російський опозиційний журналіст Марк Фейгін, який взяв участь в ефірі авторської передачі "Орестократія" шеф-редактора Ореста Сохара, передають Патріоти України.

Президент Реджеп Ердоган, за словами гостя програми, вважає, що може "виторгувати" собі статус регіонального гегемона близькосхідного сектора. "Я думаю, він намагається переговорами з Путіним вирішити на свою користь ситуацію щодо Сирії, Азербайджану, Карабахського конфлікту, де все ще не заспокоїлося. Безумовно, має Ердоган і економічні інтереси, адже йдеться про мільярди доларів, а Туреччина має потребу у грошах, там певна криза", – сказав Фейгін.

При цьому він особливо наголосив на важливості третього чинника, в якому закладено інтерес Стамбула, – майбутнє України. Туреччині не чужі проблеми Причорномор'я, територій Криму, що історично належить кримським татарам.

"Тому всі спірні заяви, які були зроблені під час переговорів Путіна з Ердоганом, я б назвав своєрідною грою, східною хитрістю турецького лідера. Підсолодити ситуацію, щоб Путін став більш зговірливий", – пояснив Фейгін.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...