"Дуже небезпечна річ": Безсмертний пояснив, чому замах на Трампа слід сприймати більш глобально

Замах на кандидата в президенти США Дональда Трампа є тривожним сигналом не лише для самих Сполучених Штатів, але й для Європи та всього світу. Якщо подібні речі будуть відбуватися знову, можна буде остаточно говорити, що світовий порядок, який тримався на правилах, традиціях, неписаних нормах та моралі, рухнув, передають Патріоти України.

У такому випадку треба або кардинально братися за його ремонт, або ж, якщо не відбудеться формування коаліції свободи і демократії, на людство чекають вибухи регіональних і місцевих війн, а потім глобальні війни. Про це у випуску OBOZ.Talk сказав дипломат, експерт із міжнародної політики Роман Безсмертний.

Він наголосив, що не можна зводити цей інцидент лише до особистостей стрільця Крукса та власне Трампа, адже варто памʼятати, що політик у цей момент стояв на сцені перед десятками людей. Тож нападник стріляв саме у натовп, ймовірно, розуміючи, що він може забрати життя не лише кандидата в президенти. Зрештою, так і сталося – загинув пожежник Корі Комператор, ще двоє людей були важко поранені.

За словами експерта, ці постріли, які пролунали в Пенсільванії, є вироком одразу декільком речам. Перш за все, йдеться державну безпеку – це означає, що держава не змогла виконати свої функції.

Друге – це психологічний стан суспільства. Для того, щоб суспільство та певні індивідууми були доведені до стану, коли вони виймають рушницю і починають стріляти, повинна виникнути певна психологічна ситуація.

Безсмертний зазначив, що цей замах на Трампа – це сухий висновок того, що відбувається в США. І світ уже не вперше стає свідком чергової поляризації американського суспільства. Одна частина населення наполягає на праворадикальних, ізоляціоністських позиціях, а інші навпаки вважають, що Америка – це частина коаліції свободи і демократії.

"Цей екватор, якщо він викликає стрілянину – це дуже небезпечна річ. Я можу сказати зі своєї точки зору, що насправді це не просто постріл в кандидата. Це війна стукається в двері американців. Бо насправді тема ізоляціонізму і тема загальнолюдських цінностей Америки як частини демократичного світу, світу свободи, вона є на сьогоднішній день змістом, темою, ідеологією наростання конфлікту у світі і поляризації сил. Сюди ж вписується в тому числі російсько-українська, ірано-ізраїльська війна", – каже дипломат.

Велика небезпека: Є припущення, що ворог зробив переорієнтацію з крилатих ракет на балістичні, - Defense Express

середа, 18 вересень 2024, 16:59

Військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков припустив, що росіяни могли зробити переорієнтацію виробничих потужностей із крилатих ракет на балістичні. Таку думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України. "Якщо ми г...

Встановлено рекорд? Коваленко розповів, скільки fpv-дронів і "Шахедів" запустили росіяни у вересні

середа, 18 вересень 2024, 16:24

Застосування російськими окупаційними військами Shahed-131/136 (Гербера), fpv-дронів і ББ «Ланцет» за два тижні вересня проаналізував Олександр Коваленко, передають Патріоти України. За два тижні вересня 2024 року російські окупанти застосували 555 дро...