Дуже небезпечні! Російські окупанти почали застосовувати в Україні міни із сейсмічними датчиками, - Нацполіція

Війська РФ у війні проти України активно вдаються до мінування територій, щоб завадити просуванню Сил оборони. Новим викликом для українських саперів стали російські міни із сейсмодатчиками, передають Патріоти України

Такий механізм спрацьовує, реагуючи на рух – коливання ґрунту. Заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич в інтерв'ю Цензор.НЕТ" сказав, що наші вибухотехніки зіткнулися з такою зброєю вперше лише після повномасштабного вторгнення агресора.

Фацевич зазначив: радянська школа мінування, яку ворог взяв як основу, насправді була досить розвиненою.

"Вони застосовують міни із сейсмічними датчиками, нові міни-пастки, з якими ми тільки зараз зіткнулися. Тому нашим фахівцям цього теж потрібно вчитися", – заявив він.

Представник Нацполіції розповів, що у відомстві є штатний підрозділ вибухотехніків. Але зараз їх не вистачає, бо роботи дуже багато.

"Ми всіх залучаємо зараз чи на лінії зіткнення під час виконання бойових завдань, зокрема для підтримки наших сил, якщо просуваємось разом із військовими, чи для розмінування деокупованих територій. І серед вибухотехніків, на жаль, теж є втрати, бо такі пастки росіяни роблять, що іноді помиляються наші сапери та гинуть чи отримують травми", – зазначив Фацевич.

Додамо: окупанти хвалилися застосуванням мін із сейсмічними датчиками (зокрема, на Запорізькому напрямку) ще в листопаді-2022. Пропагандисти писали, що це робиться для того, аби запобігти пересуванню української військової техніки та особового складу.

В арсеналі РФ є заборонені згідно з Оттавською конвенцією протипіхотні міни ПОМ-3, обладнані сейсмодатчиками. Електронний блок управління ПОМ-3 може засікати об'єкти, що рухаються, і виділяти живу силу, а також приблизно визначати дальність до цілі.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...