Дуже несподівано: Президент Сербії порівняв вторгнення РФ до України з бомбардуванням Югославії

Президент Сербії Александар Вучич порівняв вторгнення Російської Федерації до України з військовою операцією країн НАТО проти Югославії. Про це він заявив під час загальних дебатів 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, повідомляють Патріоти України.

За словами Вучича, президент-диктатор РФ Володимир Путін використав такі ж самі пояснення для вторгнення до України - які країни Альянсу використовували на початку військової операції проти Югославії.

"Вперше, безпрецедентно у світовій історії, найпотужніші 19 країн прийняли рішення, без залучення Ради Безпеки ООН, повторюю, без будь-якого рішення Ради Безпеки ООН, брутально напасти та покарати суверенну країну на європейській землі, як вони сказали, щоб запобігти гуманітарній катастрофі. Вони не сміялися вголос, коли російський президент використовував ті ж самі слова, виправдовуючи свій напад на Україну. Вони забули, що самі використовували той самий наратив, ті самі слова і ті самі пояснення", - наголосив Александар Вучич.

Сербський лідер заявив, що Белград підтримує територіальну цілісність України, оскільки "не змінює своєї політики та принципів", попри "багатовікову традиційну дружбу" з РФ.

За його словами, для Сербії "будь-яке насильство або порушення Статуту ООН є однаковим, незалежно від сили держави, яка його здійснює, або неминуче схожих виправдань, які вона використовує для своєї незаконної та аморальної поведінки".

Джерело: Укрінформ

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...