Дуже обурює відсутність індексації: Цивільний персонал путінської армії бідкається на інфляцію, а профспілки погрожують судами

Цивільний персонал армії Росії бідкається на інфляцію, а профспілки погрожують судами. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook, передають Патріоти України.

"Відсутність індексації заробітної плати в умовах прискореної до безпрецедентних значень інфляції відкриває вкрай негативний вплив на соціально-економічний і, як наслідок, морально-психологічний вплив на цивільний персонал", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, в російському військово-промисловому комплексі починають назрівати соціальні збурення через стрімке падіння заробітків та рівня життя.

"Це логічний наслідок астрономічних витрат на війну та неможливості забезпечити стабільні надходження до бюджету через міжнародні санкції та падіння економіки", - констатують у розвідці.

Так, профспілкові діячі "зневірились у спробах вирішити питання на галузевому рівні". А отже "у зв'язку з безрезультатністю численних письмових звернень на адресу міноборони та уряду РФ щодо підвищення рівня зарплати цивільного персоналу" пропонується звернення з цих питань до верховного суду Росії.

"Основна вимога - зобов'язати уряд і міністерство оборони провести індексацію зарплати. Яким чином це допоможе наповнити російський бюджет, автори звернення не уточнюють", - зазначили в ГУР і додали, що цей випадок демонструє дієвість міжнародних економічних санкцій та неспроможність країни-окупанта вирішити соціально-економічні проблеми лише за рахунок внутрішніх ресурсів.

Особливий маневр? У ЗСУ пояснили, для чого Росія нарощує війська на Харківському напрямку

понеділок, 29 квітень 2024, 15:50

Військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону розповів, навіщо росіяни нарощують чисельність на Харківському напрямку та вчергове активізували свої дії на Куп’янському напрямку, передають Патріоти Укра...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...