"Дуже переживаю, щоб Херсон не став плацдармом для окупантів по захопленню півдня України", - Роман Бочкала

"Трохи про ситуацію в Херсоні. Об’єктивно. Вона дуже складна. Ворог контролює місто. Поліції, прокуратури, СБУ більше немає. Принаймні люди їх не бачать і викликати нікого не можуть. При цьому громадяни проявляють чітку позицію. Виходять на площі під дулом ворога з мирним протестом. Це створює на окупантів психологічний тиск. Бо їм розповідали, що вони їдуть звільняти українців від фашистів. Але є одне але. Мирних акцій не достатньо щоб ворог полишив місто. Партизанського руху немає. Наші диверсійні групи також не помічені в Херсоні", - пише журналіст Роман Бочкала на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Це мені дуже нагадує 14-й рік. Так само люди виходили з українськими прапорами в Донецьку та Луганську. Ворог їх не чіпав. Репресії будуть пізніше. Зараз ворогу важливо окопатися. Та взяти містян в заручники. А вже потім проводити фільтрацію. Єдина суттєва відмінність – місцева влада. Мер Херсону реально не злився. Просто якщо це затягнеться, то найактивніші проукраїнські громадяни почнуть опускати руки. В них з’явиться відчуття, що їх покинули. Це природній процес. Наступний крок – вони покидатимуть місто, розуміючи, що в кращому випадку їх чекають допити ФСБ.

Херсон – це перше місто обласного значення, яке перейшло під контроль ворога. Ми повинні це усвідомлювати та діяти швидко. Бо коли ворог закріпиться, нариє траншей і назавозить зброї – ви самі розумієте, що буде далі. Друга важлива причина – відрізати окупантів Херсону від тих російських військових, що пішли на Миколаїв. Тоді ми врятуємо і Миколаїв і створимо передумови для надійного захисту Одеси з землі. Бо саме Одеса остаточна ціль південного флангу ворога.

Окупант не зміг взяти Харків і же це усвідомлює. Тому він починає брати місто в облогу. Так само - не можуть взяти Київ. Тут у нас дійсно все непогано, хоча й важко. Ми тримаємось и виграємо час. Але ж ми не повинні його гаяти. Бо ворог нікуди не поспішає. Він спустошує не свою, а нашу землю. І в нього ще достатньо людського та військового ресурсу. І поки в районі Києва війна з кожним днем все більше стає позиційною, на півдні окупант просувається. Я ще не кажу про Маріуполь.

Терміново потрібно формувати ударне з’єднання по деокупації південного напрямку. Бо путін тільки й мріє щоб відрізати Україну від морського узбережжя. Далі ми повинні швидко й рішуче звільняти Мелітополь, Бердичів, Каховку, Генічеськ. І знищувати сухопутне сполучення з Кримом. Тимчасово наш півострів має стати островом. Щоб максимально унеможливити рух звідти. Як повідомляють мої джерела, на півночі АРК продовжують накопичуватися бронетехніка та жива сила супротивника. Серед них багато орків з Донецьку. Вони зараз сидять по кримських школах. Чекають команди. Дуже переживаю, щоб Херсон не став плацдармом для окупантів по захопленню півдня України".

"Недостатньо снарядів для нас, занадто багато російських безпілотників": Бійці ЗСУ на "нулі" мало сподіваються на план перемоги Зеленського, - The Times

субота, 28 вересень 2024, 23:40

Як пише The Times, серед українських бійців, які воюють на Донбасі, мало надії на те, що план перемоги, який президент України Володимир Зеленський презентує у США, допоможе їм стримати російські війська, передають Патріоти України. "Серед військ на ци...

Ізраїль ліквідував лідера Хезболла. Проіранські терористи заявили, що Хасан Насралла помер "як великий мученик"

субота, 28 вересень 2024, 22:25

Шиїтський рух Хезболла офіційно підтвердив загибель свого лідера Хасана Насралли. Про це оголосила пресслужба організації у Telegram в суботу, 28 вересня, передають Патріоти України. . Там наголосили, що 64-річний Насралла помер "як великий мучени...