Дуже плутався у свідченнях: В Австрії затримали другого підозрюваного у вбивстві критика Кадирова

Другого чеченця поліція затримала в торговому центрі в місті Герасдорф.

В Австрії затримано другого підозрюваного в резонансному вбивстві чеченця Маміхана Умарова. Про затримання першого передбачуваного стрілка - 47-річного вихідця з Чечні - було заявлено через три години після злочину. Тепер в руках поліції опинився і другий передбачуваний учасник вбивства, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Vienna.at, другого чеченця поліція затримала як свідка в торговому центрі в місті Герасдорф. Під час допиту чоловік заплутався в свідченнях, а тому переведений з категорії свідків у підозрювані. Обидва затриманих перебувають у в'язниці в місті Корнойбург.
Маміхан Умаров був убитий увечері 4 липня пострілом в голову. Сталося це на вулиці біля великого торгового центру - Умаров прямував в офіс місцевої будівельної компанії. Смерть була миттєвою - лікарі приїхали відразу ж, але допомогти жертві вже нічим не могли. Стрілець зник з місця злочину на автомобілі. Машина, відповідна прикметам, була помічена на трасі в районі міста Лінц ввечері того ж дня, водія затримали.

Чеченець Умаров в Австрії проживав з 2007 року, змінив ім'я на Мартін Бек і попросив політичного притулку. На батьківщині його знали як активного противника чеченського лідера Рамзана Кадирова. Критиці Кадирова Мартін Бек присвятив спеціальний відеоблог на YouTube. В Україні Умарова називали головним свідком у низці резонансних справ: вбивство Аміни Окуевой, замах на Адама Осмаєва і теракт біля офісу телеканалу «Еспресо» в Києві.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...