Дуже популярна бюджетна косметика: НАЗК внесло французьку компанію до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло французьку компанію Yves Rocher до переліку міжнародних спонсорів війни, інформують Патріоти України.

Як повідомило НАЗК у Telegram, Yves Rocher від початку повномасштабного вторгнення відмовилася бойкотувати РФ, оскільки жодних заяв від компанії про скорочення своєї діяльності у Росії не було.

Більше того, у 2022 р. російський філіал компанії "Ив Роше Восток" заплатила податків бюджету держави-агресора на суму близько 6 млн дол. США, тим самим профінансувавши вбивства українців руками окупантів.

Як наголосили у НАЗК, внесення до переліку міжнародних спонсорів війни є потужним репутаційним інструментом. "Усі включені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії вносяться до бази даних World-Check — бази даних осіб і організацій із підвищеним ризиком, яка використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками. Внесення до цієї бази вже допомагає захищати фінансовий сектор від спонсорів російської війни, оскільки усі світові компанії бачать, що з такими компаніями співпрацювати небезпечно та ризиковано", - йдеться у повідомленні.

Компанії, які працюють у Росії - деталі

За даними радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, станом на початок лютого лише 9% із майже 1,5 тисячі світових компаній вийшли з ринку Росії. Серед західних компаній, які залишилися працювати в Росії, найбільшу частку становлять німецькі (19,5%), 12,4% – американські, 7% – японські.

23 лютого НАЗК внесло французьку корпорацію Auchan Holding у перелік міжнародних спонсорів війни.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...