"Дуже резонасна інформація": Лерос заявив, що передав на Єрмака і Тищенка компромат у НАБУ

Народний депутат від "Слуга народу" Гео Лерос передав до Національного антикорупційного бюро відомості про ніби-то корупційну діяльність керівника Офісу президента Андрія Єрмака, його кума нардепа Миколи Тищенка та колишнього депутата Київради Дениса Комарницького, передають Патріоти України.

У Facebook Лерос заявив, що НАБУ отримало "дуже резонансну інформацію, яка розкриє всім очі і покаже потворні лаштунками політики, коли влада, опозиція і просто бандити зливаються в одне ціле для організації корупційних оборудок в столиці".

"Головний герой і організатор схем - Денис Комарницький, його дах народний депутат Микола Тищенко та його кум Єрмак, якому він носить коробки на Банкову з авто Комарницького, її виконавці - депутати, чиновники, родичі і куми", - заявив "слуга".

Нардеп розповів, що передав "десятки гігабайт і тисячі документів". Оборудка, до якої за словами Лероса причетний Тищенко і Єрмак, стосується будівництва Подільсько-Воскресенського мосту.

У 2016 році компанія "ЕКО-БУД-ТРЕЙД", у якій кінцевими бенефіціарами є Комарницький, Сергій Кучер і колишній нардеп Микитась, через підставну особу виграла тендер на будівництво частини мосту. До управління підприємством мають відношення сестра Тищенка Юлія і її чоловік Герман Блінов. Комарницький був керівником виборчого штабу Тищенка в 2019 році, нагадує нардеп.

За словами Лероса, "ЕКО-БУД-ТРЕЙД" є прокладкою - не має своїх будівельних потужностей і співробітників, залучає на всі роботи субпідрядні організації з обов'язковим "відкатом". З червня минулого року по квітень 2020-го підприємство отримало з міського бюджету 1 млрд 167 млн грн.

"Слуга" заявив, що після приходу Єрмака до влади, всі справи щодо Комарницького зам'яли, а він став повноправним "смотрящим" у столиці. Лерос перерахував список фірм, через які працює "смотрящий". Зараз Комарницький курує будівельну галузь, землю, архітектуру, медицину, енергетичні підприємства міста.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...