Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ "Богдана"

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня».

У рідкісному проблиску секретного процесу виробництва журналістам AP було надано доступ, щоб вони побачили етап виробництва «Богдани» 3.0, передової колісної 155-мм самохідної гаубиці.

У межах виробничого цеху велася підготовка до інтеграції колісного шасі з артилерійською системою.

В минулому році було налагоджено випуск шести самохідних гаубиць «Богдана» на місяць, як оголосив президент Володимир Зеленський у своєму офіційному Telegram-каналі, що підкреслює відданість розвитку своєї обороноздатності та сприянню вітчизняному оборонно-промисловому потенціалу.

Самохідна гаубиця 2С22 «Богдана» є результатом спільної роботи двох ключових гравців Національної асоціації ОПК України: Краматорського заводу важкого машинобудування та «Української бронетехніки», яка виступає субпідрядником.

«Богдана» на базі колісного шасі 6×6 і 8×8, включаючи останню версію 3.0 на шасі Tatra PHOENIX 8×8, втілює українську винахідливість та інновації у сфері артилерійських систем. Її конструкція та можливості позиціонують гаубицю як грізне надбання для сил оборони нації, пропонуючи мобільність, вогневу міць і універсальність на сучасному полі бою.

Ці дані свідчать про те, що Україна продовжує зміцнювати свою обороноздатність в умовах війни з Росією.

На концерті Кобзона рекордний квітневий аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 квітня

понеділок, 29 квітень 2024, 8:05

В української артилерії явно побільшало снарядів. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.04.24 орієнтовно склали:

Пекін отримав сигнал: Експертка пояснила, чим США можуть тиснути на Китай

понеділок, 29 квітень 2024, 7:56

Сполучені Штати продовжують чинити тиск на Китай, щоб зберегти свою перевагу на геополітичній арені. За деякими даними, Вашингтон навіть розглядає можливість відрізання китайських банків від американського долара, передають Патріоти України. Своєю черг...