Дуже шкідлива для навколишнього середовища: Супутники засікли анонсовану Путіним ракету "Літаючий Чорнобиль" при підготовці до запуску (фото)

На архіпелазі Нова Земля російськими фахівцями ведеться підготовка до випробувань крилатих ракет з ядерною енергетичною установкою "Буревісник". Ракети були презентовані президентом РФ Володимиром Путіним в 2018 році і прозвані в Сполучених Штатах "Літаючим Чорнобилем". Супутникові знімки, датовані 16 серпня доводять підготовку російською стороною до запуску вищеназваних ракет. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на CNN.

Як стверджують аналітики з Інституту міжнародних досліджень Міддлбері, підготовка велася на стартовому майданчику в населеному пункті Панькова, розташованому неподалік від Полярного кола. Раніше на архіпелазі Нова Земля вже проводилися випробування "Буревісника".

Фахівці інституту вважають, що застосування ядерної енергоустановки дозволить "Літаючим Чорнобилям" мати необмежену дальність польоту і безперешкодно долати системи протиракетної оборони США.

У той же час співробітник інституту Джеффрі Льюїс попереджає: подібні випробування завдають шкоди здоров'ю людини і навколишньому середовищу. За інформацією CNN, російська сторона сповістила моряків про небезпечні операції, які в період з 15 по 20 серпня будуть проводитися в безпосередній близькості від полігону.

Поширені знімки, зокрема, демонструють, що Росія облаштувала велике екологічне сховище, призначене для захисту ракет і фахівців, що беруть участь у випробуваннях, від суворих погодних умов. Пізніше це сховище зникло і на стартовому майданчику з'явився об'єкт, який може являти собою пускову установку SSC-X-9 Skyfall. Біля стартового майданчика також можна спостерігати велику кількість інших об'єктів, які, найімовірніше, є транспортними засобами, задіяними в випробуваннях. На попередніх знімках, зроблених із супутника, ці об'єкти відображені не були.

Уряд США викрутив руки Маску? - Пентагон та SpaceX заблокували незаконне використання росіянами Starlink на полі бою

п’ятниця, 10 травень 2024, 5:55

Власник компанії Starlink дратує американський істеблішмент занадто тісною дружбою з Китаєм та намаганням підтримувати підозрілі стосунки з Кремлем. Однак багатомільярдні контракти з держкорпораціями США роблять Ілона Маска чуттєвим до вимог Білого дому

Нова військова допомога від Німеччини для України: "Улюблені подарунки" для окупантів

четвер, 9 травень 2024, 22:41

Німеччина спільно зі Сполученими Штатами Америки передасть Україні додаткові системи залпового вогню HIMARS. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час спілкування з журналістами, передають Патріоти України. "Спільно з американцями...