Дуже швидко втікали: Окупанти кинули свою командно-штабну машину - тепер у ЗСУ новий трофей (відео)

Окупанти так поспішали, втікаючи від контрнаступу Збройних сил України, що масово кидали своє озброєння. Зокрема, у списку трофеїв українських захисників опинилася ворожа командно-штабна машина БМД-1КШ-А, передають Патріоти України.

Відео з покинутою технікою було опубліковано в офіційному Telegram-каналі Управління стратегічних комунікацій. У відомстві зазначили, що російські десантники перевдягалися в цивільний одяг, ховаючись від ЗСУ."Рашисти кинули свою командно-штабну машину БМД-1КШ-А. Російська десантура зникла, накивавши п'ятами. Кинули техніку, перевдягалися в цивільне і втікали", – йдеться в публікації.

Відео, зняте воїнами ЗСУ, показує покинуті позиції окупантів. Автор ролика розповів, що їх займали військові РФ із Бурятії.БМД-1КШ-А є сучасною модернізованою версією радянської командно-штабної машини начальника штабу батальйону БМД-1КШ "Сорока". Остання була розроблена на базі БТР-Д. Серійне виготовлення було налагоджено на Волгоградському тракторному заводі 1975 року.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...