"Дуже складна ситуація, але хлопці тримаються": Лейтенант Нацгвардії розповів про пекло у Бахмуті

Збройні сили України мужньо тримають оборону на Бахмутському напрямку, незважаючи на те, що ворог суттєво посилив тиск на позиції українських захисників. Про це повідомив командир роти батальйону "Свобода", лейтенант Нацгвардії Євген Оропай в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Найскладніша ситуація за весь період війни, буду відвертим. Просто неймовірно складна ситуація. Цей відрізок завжди був найзапеклішим. За останні 2-3-4-5 місяців Бахмут – це фортеця, яка не пропускає ворога, дає відсіч всім спробам противника просунутись на будь-яку позицію, зайняти, закріпитися. Просто тримаються хлопці молоді – 20-19-річні пацани, які вперше в житті тримають зброю, і нічого не боючись, йдуть на ворога", - розповів Оропай.

Як зазначив лейтенант НГУ, за останні дні ворог дуже сильно посилив свій тиск на українські позиції. Буквально вчора по місту окупанти здійснили масований артилерійський обстріл та піхотний штурм, проте жодна позиція не здалася.

"Ні одна позиція не здалась і не відійшла, попри те, що обстріли тривали майже 4 години. От сніжок іде, але в нас тут дуже гаряче. Буває, коли дощ, сніг, туман, ворог менше застосовує артилерію, але в основному нічний час – це просто постійні штурми, постійні вилазки піхоти, спроби штурманути позиції, зайняти, закріпитись", - сказав військовий.

За його словами, на Бахмутському напрямку ЗСУ знищили близько 80% вагнерівців, тому під Бахмутом їх майже не залишилося. Натомість на їхні позиції прийшли регулярні війська Росії. Він також висловив переконання, що ворогу не вдасться захопити Бахмут до березня, як того прагнуть російські окупанти. Натомість українським Силам оборони вдасться і відстояти місто, і просунутись далі.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...