Дуже складний момент: У США розповіли, чи отримає Україна військову допомогу у разі "шатдауну"

У США уряд не зможе збільшувати військові витрати та допомогу Україні у разі "шатдауну". Навіть якщо допомога продовжуватиметься, це може негативно вплинути на ситуацію в Штатах, передають Патріоти України.

Як повідомляє "Голос Америки", досі немає єдиної позиції щодо продовження допомоги Україні, імміграційного контролю на американо-мексиканському кордоні та програм соціального забезпечення. "Є група республіканців MAGA, які щиро хочуть фундаментальних змін у тому, як працює система, і це турбує мене найбільше", – сказав американський президент Джо Байден.

Спікер Палати представників США Кевін Маккарті виніс на голосування в Палаті представників короткострокову резолюцію, що триває, відому як CR, назвавши її "тимчасовим заходом, який фінансуватиме уряд і забезпечуватиме безпеку кордону".

Але резолюцію було відхилено 232 голосами проти 198, при цьому 21 республіканець приєднався до об'єднаної демократичної опозиції. Навіть якщо цей захід буде вжито Палатою представників з республіканською більшістю, у нього буде мало шансів пройти в Сенаті з демократичною більшістю.

Лідер Демократичної партії Палати представників Хакім Джефріс заявив після п'ятничного голосування, що республіканці "спробували прийняти партійну резолюцію, що триває, але зазнали невдачі".

Сенат працює над семитижневим планом фінансування, який дозволить уряду залишатися повністю відкритим до середини листопада, щоб дати законодавцям більше часу для встановлення рівня видатків до наступного вересня. Двопартійний закон виділяє 6 мільярдів доларів як додаткову допомогу на війну в Україні та на допомогу при стихійних лихах у Сполучених Штатах.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...