Дуже символічно: Російському неонацисту, який виступав з нібито черепом бійця ЗСУ, прострелили голову (фото)

Російському неонацисту з формування "Світла Русь" Ігорю Мангушеву, який виступав з нібито черепом бійця ВСУ, прострелили голову, повідомляють Патріоти України із посиланням на Телеграм-канал ASTRA.

Повідомляється, що Мангушева доставили зі сліпим вогнепальним кульовим пораненням в голову в лікарню Кадіївки Луганської області. За словами медиків, в Мангушева стріляли з близької відстані.

Стан неонациста "стабільно важкий, з негативною тенденцією". Пропагандисти публікують фото пораненого терориста. Офіційних підтверджень інформації немає. Разом з тим ЗМІ зазначають, що Telegram-канал Мангушева не оновлювався з 3 лютого.

"Важный российский боевик Игорь Мангушев (по кличке "Берег") попал в больницу в критическом состоянии с простреленной головой.
Пулю он получил вчера вечером в городе Стаханов, у одного из местных кабаков. По заключению медиков, стреляли из пистолета в затылок сзади с близкого расстояния.
"Берег" занимал важное место в структурах "ДЛНР" - он там фактически создал и руководил службой борьбы против фронтовых беспилотников. По данным российских источников, обученные и оснащенные им боевики сбили и/или приземлили десятки украинских квадракоптеров.
В последнее время в рамках "вливания народных милиций ДНР и ЛНР в ряды ВС РФ" этой антидроновой группе (ее члены себя называли "Сурикаты") приказали стать одним из подразделений российской армии и полностью лишиться всякой самостоятельности. Мангушев, будучи человеком психически нестабильным (он, например, везде разгуливал с человеческим черепом, принадлежавшим, по его словам, бойцу "Азова"), в грубой форме отказался выполнять приказ российского военного командования. Он не хотел терять самостоятельности, определенной свободы действий, а также источников финансирования и возможности управлять своими людьми без оглядки на начальство.
"Берег" был уверен, что является абсолютно незаменимым на фронте человеком, предоставляющим эксклюзивные услуги. И хотя это /отчасти/ так и есть, в Москве решили, что замена излишне борзому боевику все-таки найдется.
По убеждению практически ВСЕХ Z-фашистских телеграм-каналов, по дороге Мозгового, Гиви, Моторолы и Захарченко Мангушева отправили "свои же". Проще говоря, его пытались убить россияне.
Сейчас же раненый в голову "герой Новороссии" находится на грани смерти. Как говорится, надежда есть!", - прокоментував ситуацію журналіст Іван Яковина.


Мангушев з черепом – що відомо

У липні 2022 року в мережі з'явилося відео, на якому Мангушев, виступаючи перед аудиторією окупантів, демонструє череп. Сам неонацист стверджував, що це - череп військового ЗСУ з "Азовсталі".

Мангушев, тримаючи в руках мікрофон і череп, закликав товаришів до насильства проти українських військових і цивільних. "Ми воюємо не з людьми. Ми воюємо з ідеєю", - заявляв терорист.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...