Дуже цікаві маніпуляції: Росія вивозить з Білорусі ракети на Донбас, - ЗМІ

Останніми кількома днями у Білорусі зафіксовано вісім польотів російських військово-транспортних літаків Іл-76. 11 листопада вони пробули на аеродромі в Мачулищі довше за визначений для розвантаження час, інформують Патріоти України.

Як пише Беларускі Гаюн, є три версії прильотів російських Іл-76. Це може бути завезення нових ракет в Білорусь, або їхнє вивезення в Росію. Згідно з третім варіантом - одночасне завезення і вивезення різних типів озброєння.

Аналітики більше схиляються до другого варіанту - вивезення ракет до Росії. На це вказує, в тому числі, час перебування літаків в Мачулищі. Також наголошується, що 9 і 10 листопада в напрямку аеродрому були зафіксовані мінімум 16 тралів з контейнерами для ракет під ЗРК С-300/400 (по 4 ракетних контейнери на кожен) — мінімум 64 ракети.

Ракети вивозять на аеродроми "Міллерово" і "Ростов-на-Дону-Центральний" в Ростовській області, аеродром "Чкаловський" в Московській області і на аеродром "Сеща" в Брянській області.

Аналітики вважають, що ці ракети перекинуть угрупованню окупантів на Луганському та Донецькому напрямках.


Зараз вже працюють майстерні з ремонту: Канадський виробник броньовиків відкриє філіал в Украні

п’ятниця, 10 травень 2024, 21:41

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. Про це в інтерв’ю Defense Archives розповів засновник та керівник компанії Роман Шимонов, передають П...

У Чехії оголосили в розшук російського генерала ГРУ

п’ятниця, 10 травень 2024, 21:16

У п’ятницю, 10 травня, поліція Чехії оголосила в розшук генерала російського Головного розвідувального управління Андрія Авер’янова, причетного до організації вибухів на складах із боєприпасами в чеському місті Врбетіце 2014 року. Про це повідомляє аге...