Дуже важлива роль: США передадуть в Україну робопса Spot для розмінування територій (фото)

США передадуть в Україну робота-собака Spot, який може використовуватися при розмінуванні вибухонебезпечних предметів. Про це пише видання The Foreign Policy, посилаючись на свої обізнані джерела, передають Патріоти України.

За даними інсайдера, США вже ухвалили рішення про виділення робота-собаки Spot виробництва компанії Boston Dynamics, який призначений зокрема для знешкодження мінометних снарядів та касетних боєприпасів.

Сучасне обладнання спільно з українськими саперами використовуватимуть представники організації HALO Trust, яка має контракти з урядом Сполучених Штатів щодо роботи на деокупованих територіях України.

"Spot може допомогти перетягувати нерозірвані боєприпаси, такі як касетні бомби, в ями, що містять інші боєприпаси, що дозволяє безпечно підривати їх далеко від цивільних осіб партіями від 50 до 100 снарядів, не наражаючи на небезпеку будь-якої з 10 команд HALO, які зараз дислокуються в Бучі та Броварах", — продовжили журналісти у своєму матеріалі.

Видання зазначає, що робот-собака Spot, за умови попереднього навчання, може автоматично виконувати повторювані завдання без допомоги людини. Крім цього, він здатний працювати в польових умовах між деревами і в густих лісових масивах.

Компанія Boston Dynamics у коментарі журналістам не стала коментувати саме факт передачі робота-собаки, але назвала свою розробку "ефективним інструментом для захисту людей від небезпеки та огляду потенційно небезпечних матеріалів з безпечної відстані".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...