Дуже важливий прорив: Після відходу військ РФ із Херсона ЗСУ отримають контроль над "сухопутним коридором" у Крим, - Financial Times

Відхід російських військ із Херсона стане великою перемогою української армії в битві за південно-східну Україну. ЗСУ зможуть переналаштувати свій контрнаступ, оскільки цей обласний центр з’єднує материкову частину нашої країни з окупованим РФ Кримом, передають Патріоти України.

Про це повідомили аналітики видання Financial Times. У матеріалі зазначається, що деокупація єдиного захопленого росіянами обласного центру, розширить можливості української армії – місто розташоване за 100 км від перейшийка, який забезпечує армію Росії зброєю та живою силою.

"Це призведе до того, що три важливі дороги, які пролягають на сухопутному мосту, а також низка російських логістичних об'єктів і складів з боєприпасами опиниться в зоні дії високоточної ракетної системи України", – зазначили аналітики.

Водночас наголошується, що відступаючи, росіяни прагнуть закріпитися на іншому березі річки, де вони тижнями будували оборонні лінії. Тоді як Захід вважає, що Україна зможе повернути північно-західний берег Дніпра до кінця листопада.

Нагадаємо: головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що на Херсонщині українські війська потужно просуваються вперед. Лише упродовж 9 листопада вони повернули під контроль України 12 населених пунктів, звільнивши майже 300 кв. км рідної землі. Водночас Генштаб ЗСУ поки не може підтвердити, що росіяни дійсно втікають із Херсона.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...