Дуже велика різниця: Експерт порівняв винищувач F-16 з радянськими літаками, які є у ЗСУ

Винищувачі F-16, якщо Захід все наважиться їх передати, значно посилять можливості Повітряних сил України. Вони є найприйнятнішими для України, а підготовка пілотів займе відносно небагато часу. Про це заявив експерт Центру оборонних стратегій, капітан 1-го рангу запасу ВМС України Андрій Риженко, інформує FREEДОМ, передають Патріоти України.

Експерт нагадав, що зараз на озброєнні ЗСУ перебувають літаки МіГ-29, Су-27, Су-24, які були випущені ще в Радянському Союзі. І вони значно поступаються навіть тим літакам, які є у Росії.

"Вони (РФ. – Ред.) за цей час змогли розвинути сімейство нових літаків, які їх перевершують і за характеристиками, і за зброєю — це перше. Друге — самих літаків у нас залишилося небагато, тому що у нас були втрати і в перші дні, і під час цих 11 місяців, їх треба просто поповнювати. Третє — у нас за класифікацією є такий легкий винищувач — МіГ-29 і літак потужніший — Су-27, але радіус дії першого: до 200 км, другого — 350 км. Бойовий радіус дії літака F-16 становить 600 кілометрів, у тій модифікації, яку я бачив — 680 км", — пояснив Риженко.

За його словами, F-16 може виконувати завдання як винищувача, так і ударного літака. Він несе весь комплекс зброї як для завдання ударів по землі, по морських цілях і по бою в повітрі.

"Він може бути інтегрований у систему Link, це дуже важливо. У нас поки що доступу до цього немає, але це просто дуже велика різниця між літаками західними і російськими або колишніми радянськими. Тобто там льотчик злітає, він починає крутити головою, шукати цілі. У західних літак під’єднується до цієї системи Link, і йому видають дані щодо всіх можливих цілей, які знаходяться в районі його польоту. Він ці пропозиції оцінює і затверджує, і дає команду на використання зброї. Тобто, значно спрощується сам процес ухвалення рішень", — зазначив експерт.

Також Риженко вважає, що для перепідготовки українських льотчиків потрібно відносно небагато часу. "Це, можливо, кілька місяців. І, дійсно, зараз група військових вже є, які знають англійську мову. Це питання, думаю, буде вирішено, і це значно посилить наші можливості і в обороні, і в наступі", — підсумував він.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...