Дуже відчутна міжнародна допомога: Шмигаль розповів про системи ППО Patriot та SAMP-T, боєприпаси, які надійдуть найближчим часом

Очільник Кабміну Денис Шмигаль в ефірі телемарафону розповів про допомогу міжнародних партнерів у зміцненні української протиповітряної оборони. Зокрема, Україна отримає систем ППО Patriot від Румунії, Німеччини та Нідерландів , передають Патріоти України.

"Міжнародні партнери почули нас. Ми змогли переконати їх, що посилення ППО України - це найперший пріоритет", - розповів прем'єр.

Шмигаль проінформував, що найближчом часом Італія передасть Україні уже другу систему SAMP-T. Вона здатна перехоплювати балістичні ракети. Румунія надасть нашій державі систему Patriot. Таку ж установку разом з партнерами збирають для України Нідерланди.

Крім цього, Німеччина також передасть систему Patriot, а також IRIS-T і Gepard.

Також Шмигаль зазначив, що США надали пріоритет для України в постачанні ракет для Patriot і NASAMS.

За словами Шмигаля, Німеччина, Данія, Нідерланди, Норвегія надають додаткові ракети для Patriot, щоб сформувати додатковий запас. Такі ракети окремо надасть також Іспанія.

Очільник уряду також розповів, що Швеція надішле Україні 2 літаки радіолокаційного спостереження. Вони дадуть змогу бачити повітряні цілі ще на підльоті на території ворога, і дозволить якісніше готуватися до відбиття атак.

"Сподіваємося отримати всі ці системи якнайшвидше і вже в найближчі місяці побачити результат цієї роботи", - додав Шмигаль.

Зазначимо, що поставки Україні вищезгаданих систем ППО та ракет до них раніше були анонсовані урядами країн-донорів.

Голови генерала Солода їй замало: Безугла подала заяву до ДБР на Сирського

понеділок, 1 липень 2024, 0:26

Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла написала заяву до Державного бюро розслідувань на Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Вона звинуватила г...

Внаслідок ракетної атаки у Києві пошкоджена житлова багатоповерхівка на Оболоні. Постраждалим надається допомога

неділя, 30 червень 2024, 23:50

В Оболонському районі Києва внаслідок падіння уламків ракети пошкоджено багатоповерховий будинок, сталася пожежа, гостру реакцію на стрес отримали 6 осіб, зокрема дитина. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передають Патріоти України. . Дослівн...