Дуже відома усім персона: До Донецька прибув новий куратор від Кремля по Донбасу

Ватажки "ЛДНР" дуже зраділи, що можуть позбутися ненависного їм Суркова.

У окупованому Донецьку. Фото: соцмережі.

Офіційного підтвердження візиту в Донецьк нового куратора так званих «Л/ДНР» від Кремля, екс-посла РФ в Білорусі Михайла Бабича, поки немає (втім, немає підтвердження і того, що Бабич дійсно змінив Суркова). Але в місцевих пабліках відомі адепти «Новоросії» (наприклад, Олександр Жучковський) вже повідомили про це. Та й проросійський Telegram-канал «Легітимний» теж написав про приїзд високого гостя. За їхньою інформацією, Бабич побував в Донецьку 5 травня, передають Патріоти України.

Про Бабича відомо наступне. У його офіційній біографії вказано, що він народився 28 травня 1969 року в Рязані в родині військового. У 1990 році закінчив Рязанське вище військове командне училище зв'язку. C 1995 року по 1998 року керував ЗАТ «Корпорація «Антей» в Москві, який торгував м'ясом та м'ясними продуктами. З 1998 року по 1999 рік - перший віце-президент компанії «Росмясомолторг».
У 1999-2000 роках був заступником генерального директора ГУП «Федеральне агентство з регулювання продовольчого ринку» при Міністерстві сільського господарства і продовольства РФ. З 2000 року по 2001 рік - перший заступник голови уряду Московської області. З 2001 року - перший заступник голови адміністрації Івановської області. З листопада 2002 року по лютий 2003 року - голова уряду Чеченської республіки. У 2003 року був призначений помічником міністра економічного розвитку і торгівлі РФ.
У 2003-му, 2007-му і 2011-му обирався депутатом Державної думи. У 2005 році закінчив факультет перепідготовки та підвищення кваліфікації Військової академії Генерального штабу Збройних сил РФ.
У серпні 2018 року призначений послом Росії в Республіці Білорусь. Займав жорстку позицію у відносинах Москви і Мінська (особливо в темі інтеграції двох держав). У кулуарах говорили, що Лукашенко неодноразово просив Путіна змінити посла (30 квітня цього року вийшов указ Путіна про це). У квітні 2019 року МЗС Білорусі прокоментував численні висловлювання Бабича так: «Пан посол абсолютно не бачить ніякої різниці між російським федеральним округом, де, як нам розповідали, він любив роздавати моралі наліво і направо, і незалежною державою».
Ще ЗМІ пишуть, що Бабича і його родичів (сестра і її чоловік) постійно супроводжує шлейф різних скандалів. Що стосується бойовиків «Л/ДНР», то ті зраділи, що Бабич змінить Суркова, якого вони відверто ненавиділи. Вони вважають, що з ефесбешником (ні у кого немає сумнівів, що Бабич - співробітник «контори») їм буде працювати простіше, що він зруйнує систему, вибудувану Сурковим. Однак знаючі люди типу Гіркіна закликають колишніх соратників не радіти, адже гряде ще більше посилення контролю з боку ФСБ і Кремля.

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...