Дуже відвертий натяк: У Японії помітили китайські та російські військові кораблі у протоці між Хоккайдо та Сахаліном

Міністерство оборони Японії в суботу, 29 липня, заявило, що п’ять китайських і п’ять російських військових кораблів пройшли через протоку Соя між Хоккайдо і Сахаліном до Охотського моря. Такі пересування пов’язують зі спільним патрулюванням в Тихому океані. Про це повідомила агенція Kyodo, передають Патріоти України.

У Міноборони Японії повідомили, що дев’ять військових кораблів брали участь у спільних навчаннях у Японському морі з 18 по 23 липня. У відомстві додали, що ретельно стежать за їхнім рухом. Минулого року китайські та російські військові кораблі обігнули Японію, що змусило Токіо розкритикувати таку «демонстрацію сили».

Повідомляється, що китайські та російські кораблі перебували приблизно в 200 кілометрах на південний захід від острова Ребун в Японському морі у префектурі Хоккайдо.

Згідно з даними міністерства, вони рухалися через протоку на схід. 4 липня видання Bloomberg повідомило, що керівництво армії Китаю хоче поглибити свої зв’язки зі збройними силами РФ, особливо в військо-морській справі.

16 липня військово-морський флот Китаю приєднався до військово-морських і військово-повітряних сил армії країни-агресора РФ, щоби провести спільні навчання в акваторії Японського моря.

Того ж дня військово-морський флот Південної Кореї провів спільні навчання з американськими та японськими колегами, задачею яких була протидія ракетним і ядерним загрозам із боку КНДР.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...