"Дуже видно по першачках": Радник мера розповів, як промивають мізки дітям в окупованому Маріуполі

У тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники насаджують школярам своє бачення. "Промивання мізків" особливо помітне по першокласниках. Про це сказав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України.

Він зауважив, що дітей навчають у три зміни, тому що дуже мало шкіл залишилося в місті.

Як окупанти "промивають мізки" учням у Маріуполі

Андрющенко зазначив, що у Маріуполя російські окупанти нічого не навчають учнів на уроках. Натомість вони ведуть дуже потужну пропагандистську роботу в школах. "Насправді почали "промивати мізки" дуже показово. Дуже гарно це можна побачити по наших першокласниках", – сказав радник мера Маріуполя.

За його словами, школярів почали навчати гімну росії й насаджувати їм те, що Маріуполь завжди був росією. Навіть у підручниках, які пороздавали окупанти, згадується про безліч національностей, але жодного слова про українців й нашу країну загалом.

Він додав, що вчителі, які перейшли на бік ворога, уже теж починають подібне розповідати дітям. Тобто зараз вбивають дітям у голову всю ту маячню, яку озвучує російська пропаганда.

Діти в Маріуполі навчаються по три зміни

Андрющенко зауважив, що дуже великі проблеми зараз є у дітей старшого віку з вивченням точних наук. "Ми ж розуміємо, що точні науки українською та російською звучать геть по-іншому – діти просто не розуміють, про що мовиться. Ніхто не збирається їх перенавчати", – зазначив він.

За словами радника мера Маріуполя, все це більше схоже на дитячий садок для дітей різного віку, а не на справжнє навчання. "Діти навчаються по три зміни, тому що шкіл дуже мало. Навіть ті, що повідкривалися для пропаганди, деякі позачиняли зараз. Тому дітей багато на одну школу", – розповів Андрющенко.

Однак, наголосив він, з іншого боку, це добре для російської пропаганди. Адже, зайшовши в будь-який час у школу, там є багато дітей, яким окупанти можуть розповідати, як тисячі маріупольців повернулися і продовжують повертатися до міста. Хоча насправді це не відповідає дійсності.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...