Дуже заклопотаний. "Я не маю часу вибирати, довіряти Путіну чи ні": Зеленський вразив відповіддю про ставлення до держави-агресора

Володимир Зеленський прокоментував стосунки України й Росії. За словами шостого гаранта Конституції України , шлях до великої перемоги пролягає через перемоги маленькі, а велика перемога – це повернення усіх викрадених українських земель. Зеленський переконаний, що має час, аби досягти цього. Таким чином в інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail, опублікованому 21 червня, Президент України Володимир Зеленський розповів, що прагне до миру з Росією, зазначають Патріоти України.

Ці прагнення на замирення із путінською Росією потребували зусиль, які Зеленський схарактеризував як "вкрай важкі й каверзні". Щоб Україна могла дотримуватися твердої позиції, їй дуже потрібна підтримка міжнародних союзників.

Переговори сповільнилися майже до повної зупинки через пандемію COVID-19, але раніше таки було досягнуто кількох успіхів. Наприклад, обмінів ув'язненими.

У мене немає часу вибрати, чи довіряти Володимиру Путіну, чи не довіряти йому. Можливо, це ще не велика перемога (мовилося про обміни – ред.), але навіть маленькі перемоги роблять велику перемогу можливою, – вважає Зеленський.

Український президент уточнив що великою перемогою він вважає "повернення всіх наших викрадених земель". "У це я вірю. І це те, на що я маю час", – зазначив Зеленський.

Додамо, що остання (і єдина) зустріч наживо Путіна і Зеленського відбулася під час саміту у нормандському форматі у грудні 2019 року. А остання телефонна розмова – 14 лютого 2020 року.

Зеленський у цьому ж інтерв'ю прокоментував стосунки України й США. Він заявив, що прагне досягти прозорості у політиці між країнами, а загалом – стерти на міжнародній арені образ України як "країни скандалу".

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...