"Дуже змінилися міміка та вираз обличчя": Дружина Чауса прокоментувала відео із екссуддею

Дружина зниклого екссудді Миколи Чауса Світлана Чаус прокоментувала відео, на якому фігурує чоловік, схожий на Чауса. Вона зізнається, що його викрали не в квітні 2021 року, а ще в 2016 році і шляхом залякувань змушували залишатись у Молдові, повідомляють Патріоти України.

«Впізнала (на відео – ред.), слава богу, що живий, але на себе не схожий. Інформація дуже сумнівна, тому що виходить, що він по своїй волі знаходився в ізоляції від своєї сім’ї та адвокатів», – розповіла Світлана.

Дружина Чауса додала, що за час зникнення її чоловік не надавав їй ніякої інформації. «Ніяких вісток не було. Востаннє бачила 3 квітня 2021. Змінилася (відтоді – ред.) міміка і вираз обличчя», – розповіла Світлана.

Відео, зняте на телефон, з’явилося 17 травня у телеграм-каналі. На ньому чоловік сидить у кріслі і називає себе Миколою Чаусом. «Як бачите, я живий-здоровий і все у мене добре. Наразі я перебуваю в цілковитій безпеці і гарно почуваюся. Окрім того, усі мої кінцівки на місці і щелепа без видимих пошкоджень», – йдеться у відео.

Чоловік каже, що не може назвати своє місце перебування, проте хоче попросити вибачення у дружини Світлани та дітей, але «так треба було». Він називає своє зникнення з Кишинева 3 квітня «нібито викраденням».

«Що стосується викрадення, хочу сказати, воно дійсно було. Але не зараз, а в 2016 році. З того часу мене постійно залякували розправою, змушуючи постійно перебувати в Молдові. Люди, дотичні до цього, боялись і бояться, що я повернусь і почну говорити. Дякую друзям, що допомогли мені уникнути тюрми і вірної смерті», – каже він.

Чоловік додав, що планує з’явитися в Україні найближчим часом і відповісти на всі питання, зокрема правоохоронців. Коли було записане відео – невідомо, встановити його справжність наразі неможливо.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...