Два дні з паралізованими руками повз до своїх: Неймовірна історія бійця ЗСУ, який не зламався

Боєць ЗСУ Дмитро Фінашин (позивний "Фінн") після того, як у бою біля Попасної (Луганщина) втратив усіх побратимів, з паралізованими руками зумів доповзти до своїх і вижити. Цю неймовірну історію голлівудського розмаху розповіли журналісти агентства "Укрінформ", передають Патріоти України.

"Пішли зачищати посадку біля Попасної, точніше, поблизу Яковлівки, недалеко від Соледара. Виходили спочатку вчотирьох: Я, Азовчик, Сократ, і один з місцевих. [...] Почався бій. Мені перебило руку. Куля залетіла в автомат і від енергії просто вилетіла вся начинка. Палець правої руки висів на шкірі, бовтався, ну, рукавиця була, трохи тримала. І тут я відчуваю, по касці такий ляп, що прилітає в шолом. У мене було враження, що мені щосили дав кувалдою по голові якийсь богатир. А наступний постріл - і мені залітає в ліву руку, і біль відразу просто люта", ‒ сказав Фінашин.

Наступні два дні для бійця ЗСУ перетворилися на суцільний галюциногенний кошмар. Тим більше, що всі побратими по цій вилазці загинули. "На правій руці палець бовтається і з відкритою раною, страшним тягарем стала ліва рука, яку мені теж хотілося вже просто відрізати. І я б це зробив, тільки сил не було", ‒ сказав він.

Тільки 25 травня "фіну" вдалося виповзти до українських позицій."Бачать мене. Кричать - живий. Дивлюся, а це Док і Поляк, Я їх знаю, ми з ними працювали [...] далі отямився в реанімації, мене готували до операції. Я був дуже приємно здивований, все новеньке, сучасне. Все добре зроблено. Медсестри бігають [ ... ] Реампутацію провели ввечері, знову приїхав я в реанімацію. А вранці мені поставили такий столик, я сідаю і починаю якусь там кашу наминати, сунув ложку, між двома пальцями, мізинцем і безіменним, сиджу і так їм", - підсумував Фінашин.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...