​Два дурня "руского міра": Український дипломат розповів, що за задумом Кремля мало трапитись з двома "невинно-агресивними" представниками "ЛНР" у Станиці Луганській​

"Дипломатів народної республіки" у Мінську послали на заклання, щиро сподіваючись на розправу "бєндєровцєв", щоб розв'язати черговий гарячий виток "гібридної війни"

Гучна прогулянка на контрольовану Україною територію представників терористичного бандформування «ЛНР» Владислава Дейнеги та Ольги Кобцевої – була актом жертвопринесення з боку Росії. В результаті більш ніж зухвалого поводження "представників" щодо "накручених бєнєр" на передку мав бути зірваний «мирний план» Володимира Зеленського та відновлені повномасштабні бойові дії. Про це в інтерв’ю ВВС Україна розповів колишній учасник ТКГ Роман Безсмертний, зазначають Патріоти України.

Пропонується простежити хронологію подій 6 серпня.

О 10:20 в районі Павлополя бойовики обстріляли українські позиції, в результаті чого загинули чотири морпіхи ЗСУ. Вже через три години Дейнега і Кобцева з’явилися на вільній території України в районі Станиці Луганської. Незабаром ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін заявляє про те, що ЗСУ обстрілюють школу у Горлівці, залучені російські рупори пропаганди.

Безсмертний впевнений, що ці події взаємопов’язані.

Він розповів, що зв’язувався з військовими, щоб дізнатися, чи було в групах “Північ” і “Схід” відомо про загибель побратимів. Виявилося, що про сам факт знали, але були невідомі обставини. Однак на рівні польових командирів про загибель бійців було невідомо.

«Якщо ми уявимо ситуацію, що на рівні польових командирів стає відомо, що в умовах режиму тиші вбито чотирьох морпіхів, як ви думаєте, якою була б реакція командира взводу, командира групи і так далі? Вони б з цього Дейнеги та Кобцевої зробили б решето», – вважає Безсмертний.

На його думку, на це і був розрахунок росіян.

«Це призвело б не просто до початку конфлікту, а до початку широкомасштабних бойових дій», – зазначив він.

Безсмертний упевнений, що цих представників бандформувань росіяни відправили на вірну смерть: «Їх як м’ясо кинули туди».

«Насправді 6 число – це удар по Зеленському. І це була б катастрофа його курсу в мирному процесі. Його врятував абсолютно незрозумілий для мене випадок – просто не дійшла інформація про загибель чотирьох», – резюмував він.

Нагадаємо, раніше представники «ЛНР» Дейнего і Кобцева влаштували перепалку з головою Станично-Луганської адміністрації Юрієм Золкиным, заявляючи претензії на населені пункти Щастя та Станиця Луганська. За словами терористів, вони перейшли на українську сторону, щоб зустрітися з делегацією ООН.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...