Два двигуни по сім кінських сил: Експерт пояснив, що відомо про нові дрони-газонокосарки

Російські окупаційні війська запускають так звані дрони-газонокосарки, щоб Силам протиповітряної оборони України доводилося реагувати на більшу кількість ворожих об’єктів у небі. Про це заявив авіаексперт, провідний науковий співробітник НАУ Валерій Романенко в ефірі національного інформаційного телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України.

– Вони так і називаються: дрони невідомого типу. Про них все відомо, тому що вже близько десятка було досліджено. Якщо можна сказати одним словом, то це пустушка, кустарна поробка. Я подивився на аеродинаміку цього виробу. Там два двигуни по сім кінських сил. Уявіть собі, це авіамодельні двигуни.
Заряд вибухівки, порадився з фахівцями, вони кажуть 2-3 кг. На Shahed – десь 40-50 кг. До того ж це в обмеженому районі, тому що в них невелика дальність, – зазначив він.

Авіаексперт сказав, що ці дрони-газонокосарки навіть не можуть ефективно роззосередити увагу сил протиповітряної оборони, і пояснив причини.

– За швидкістю вони не зможуть навіть нашій ППО ефективно роззосередити увагу. Чому? Ставиться селекція рухомих цілей, а за швидкістю Shahed у 2,5 раза швидше. Якщо завести параметр його на максимальну швидкість, я просто взяв middle (середню, – Ред.) потужність двигуна, там тандемний двигун, порахував, у нього швидкість – не більше 100 км/год. Фактично на нього можна навіть протиповітряній обороні не звертати увагу, якщо йде масований наліт, – вважає авіаексперт.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...