Два енергоблоки заміновано: Окупанти намагаються під'єднати ЗАЕС до російської енергосистеми

Росіяни продовжують спроби під'єднати Запорізьку АЕС до електромереж, щоб постачати електроенергію в окупований Крим, або до енергосистеми РФ. Про це екс-голова Державної інспекції ядерного регулювання України Григорій Плачков повідомив на прес-конференції, передають Патріоти України.

"Ми бачимо, що Російська Федерація продовжує зусилля з переведення Запорізької АЕС або під юрисдикцію, або щоб вона працювала на Крим, або об'єднану енергосистему Росії", - сказав він.

За словами Плачкова, єдиний вихід убезпечити Україну і світ від масштабної ядерної катастрофи – деокупувати станцію і демілітаризувати її. Зараз безпека Запорізької АЕС залежить від непередбачуваних дій окупантів.

"Ми знаємо, що перший і другий енергоблоки заміновані. Також ми знаємо, що є знущання над персоналом", - сказав Плачков. Він додав, що також під питанням функціонування лінії електропередач, які живлять АЕС і можуть бути пошкоджені в будь-який момент.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...