​Два паради: Офіс президента пішов в ігнор. Обслуга Зеленського розпланувала заходи до Дня незалежності без погодження із ветеранами війни на Донбасі​

Зеленський очолить організований ОП "ходу гідності" без погоджень з організаторами "Маршу захисників України". Банкова не доклала належних зусиль ні щоб розвести заходи в часі, ні об'єднати зусилля заради України, кажуть ветерани. - Поставили перед фактом

Команда президента вирішила не погоджувати план урочистостей на День Незалежності з організаторами неофіційного "Маршу захисників України", який також заплановано на ранок 24 серпня в центрі Києва. Раніше повідомлялося, що в ході гідності» за участю військових, медиків, вчителів, спортсменів, дипломатів і волонтерів візьме участь Зеленський, зазначають Патріоти України.

Однак свій план ОП не погодила з організаторами неофіційного «Маршу захисників України», котрий раніше оголосив місце і час параду ветеранів. Він теж запланований на ранок 24 серпня, і теж в центрі Києва. Це при тому, що організатори "Маршу захисників України" зустрічалися з заступником голови ВП Кирилом Тимошенко (той самий який "по-приколу" злив ЗМІ інформацію про відставку Богдана.-прим.) і домовлялися розвести в часі заходу.

"Ніхто нічого не узгоджував!", - написав у фейсбуці один з організаторів "Маршу" Павло Білоус.

"Жодних офіційних обговорень з оргкомітетом "Маршу захисників" не було. Нам просто "призначили" час не спитавши", - повідомив інший член оргкомітету Андрій Медведько.

Оргкомітет проведе у понеділок пресконференцію, на якій розкаже про власні плани. Раніше вони планували пройти Хрещатиком близько 9:00 ранку.

"Перша "коробочка" - родини загиблих. Друга - важкопоранені ветерани, ампутанти. Далі - решта ветеранів", - розповідав один з учасників оргкомітету Євген Дикий.

В оргкомітеті також наголошують, що їхній захід - неполітичний та відбудеться без будь-якої партійної символіки.

"Маршу захисників України" став реакцією на те, що Володимир Зеленський вирішив уперше за п'ять років не проводити військовий парад до Дня Незалежності. Таке рішення він пояснив надто високою вартістю організації параду.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...