Два постріли - і в кущі: Журналісти розповіли про роботу українських артилеристів і головну проблему для ЗСУ

Журналісти відомого німецького видання Der Spiegel спостерігали живу артилерійську дуель в Миколаївській області, передають Патріоти України.

Вони зазначили, що тактика українських САУ полягає у швидкому викочуванні на позицію, швидкому залпі та відході, щоб не бути виявленими ворожими безпілотниками. У такий спосіб вдається зберігати абсолютну більшість техніки.

"Червневий ранок, десь на обширних полях Миколаївської області на півдні країни. З української гаубиці 2С1 вистрибують два солдати, біжать 50 метрів і встановлюють коло прицілювання на тринозі. Командир батареї вигукує координати цілі, а канонір заряджає знаряддя. З оглушливим ревом гармата робить два постріли у швидкій послідовності, після чого відразу ж зривається з місця і зникає в кущах, ховаючись від ворожих дронів", – описують побачене німецькі журналісти.

Вони наголошують, що воювати інакше Україна дозволити собі не може через нестачу вогневої потужності. У росіян таких проблем немає – у них достатньо артилерії та боєприпасів, і, на відміну від початку війни, вони концентрують всю свою вогневу міць на Донбасі, мовиться у матеріалі.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...