Два роки в'язниці або штраф до 2 800 000 грн: Міністру уряду Горйсмана повідомили про підозру

Чиновник "забув" вказати у декларації про доходи позику 1, 249 млн дол. США

Детективи НАБУ, за погодженням з прокурором САП, повідомили міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику про підозру через недостовірних даних у декларації. Про це повідомляє прес-служба САП, зазначають Патріоти України.

Встановлено, що в 2014 році підозрюваний отримав позику 1, 249 млн дол. США від фізичної особи. Чиновник не відбив зазначену інформацію в щорічних деклараціях.

Міністру загрожує штраф у розмірі від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімум доходів громадян (тобто від 2,4-2,8 млн грн), громадські роботи (150-200 годин) або позбавлення волі на два роки із забороною обіймати певні посади до трьох років.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...