"Двері НАТО відкриті, але ...": Президент Литви відкинув вступ України до Альянсу до кінця війни

Україна навряд чи зможе стати повноправним членом НАТО до завершення війни із Росією. Проте Альянс має розробити "дорожню карту" для Києва щодо вступу до оборонного блоку, щоб продемонструвати готовність до співпраці. Україна має стати частиною системи безпеки Північноатлантичного альянсу. Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа в інтерв'ю la Repubblica, передають Патріоти України.

Він наголосив, що Україна навряд чи зможе стати членом НАТО до завершення війни. Однак російська агресія не має стати перешкодою для того, щоб підготувати дорожню карту для Києва.

"Це (вступ України до НАТО до завершення війни. – Ред.) було б надто складно. Ми це усвідомлюємо, і самі українці знають про це. Ми повинні перейти до практичної фази, визначити етапи та формули, як діяти, коли конфлікт завершиться", – заявив Науседа.

Він вважає, що дорожню карту щодо вступу до НАТО мають запропонувати Україні вже на саміті глав держав та урядів країн Альянсу, який пройде 11-12 липня у Вільнюсі.

"Ми знаємо, що двері НАТО відчинені для всіх, але у нас немає практичних "алгоритмів" їхнього використання, тому ми повинні посилати сигнали про те, що на Україну чекають в Альянсі і вона може бути частиною системи безпеки", – підкреслив президент Литви.

Зона смерті: Як виглядає Часів Яр після російських ударів - відео з висоти

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:49

Місто Часів Яр, що протягом кількох місяців перебуває під постійними обстрілами з боку російських загарбників, нині нагадує руїни окупованих Бахмута та Авдіївки, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. . На кадрах, що демонструють...

Поки всі обговорюють наступ на Харків: Експерт назвав іншу ділянку, де РФ може планувати прорив

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:22

Поширюючи чутки про наступ на Харків, Росія, можливо, намагається приховати свої справжні мотиви. Почалася серйозна підготовка ЗС РФ до прориву в Старомайорському районі - Урожайне, що на Південному фронті, передають Патріоти України. Російський військ...